Quantcast
Channel: هرمس
Viewing all articles
Browse latest Browse all 73

نامهایی که بچه‌ها را بی‌فرهنگ می‌کنند!

$
0
0

البته چیزهایی که به خبرنگار روزنامه قدس گفتم مقداری متفاوت بود از این چیزهایی که منتشر شده . اینجا بود که به ایده «مرگ مولف» ایمان آوردم. :)

مصاحبه کج و کوله شده را میتوانید اینجا ببیند

----------

....«میثم مهدیار» کار‌شناس ارشد علوم اجتماعی به خبرنگار ما می‌گوید: چند عامل بر فرهنگ نامگذاری مؤثر است که هر کدام قابل بحث است. از جمله عوامل تاثیرگذار دراین مقوله نخبگان علمی و فرهنگی هستند، زیرا برخی نخبگان به گنجینه‌های فرهنگی و سنتی خود توجه چندانی نکرده و حتی آن را دست کم می‌گیرند که این به آحاد مردم سرایت می‌کند. مساله دیگر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای است که اغلب این برنامه‌ها فراتر از پیامدهای اقتصادی، آثارفرهنگی و اجتماعی و حتی عقیدتی نیز دارد که اگر تنها براساس الگوهای وارداتی ترویج شود باعث چالشهایی خواهد شد. 

وی ادامه می‌دهد: همچنین شاهدیم به دنبال برخی برنامه‌های توسعه‌ای کشور، مصرف گرایی و اشراف‌منشی رایج شد. بدین ترتیب مهندسی نامها نیز دستخوش تحول گردید. حال آنکه در دهه نخست انقلاب نامهای فرزندان از فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه متاثر از الگوی بومی و عقیدتی بوده و اسامی بیش از آنکه به طور صرف برای نامیدن افراد به کار برود، بارفرهنگی و عقیدتی داشته و نمادی از باورهای مردم محسوب می‌شد. با گذشت زمان این رویکرد تضعیف شد وفرهنگ نامگذاری به فرهنگی نمایشی و مد‌گونه تبدیل شد. بنابراین خانواده ها با به کارگیری اسامی به دنبال عرضه نمادین خود و جایگاه خویش بودند. این دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی فرهنگی می‌افزاید: در شرایط اجتماعی سالهای انقلاب به دلیل شور حماسی و نیازهایی که برای تداوم جنبش اجتماعی نیازداشتیم الگوهایی که ارایه می‌شد نیز کمک به تقویت این شور حماسی می‌کرد. این گونه بزرگان دینی و بومی به عنوان الگوهایی برای این جریان معرفی می‌شدند که بتدریج که از این دوره دور شدیم و به دوره رفاه طلبی رسیدیم این روند تغییرکرد.

....مهدیار نیز به آسیبهای فرهنگی و اجتماعی این مقوله اشاره کرده می‌گوید: اگر به آینده نگاهی عمیق داریم باید گذشته‌ای قابل اعتنا و غنی از عناصر تاریخی و فرهنگی را به آیندگان منتقل کنیم. اما وقتی نامهایی انتخاب می‌شود که هیچ سنخیت و پیوندی با فرهنگ وتاریخ و هویت ما ندارد این مقوله سبب گسست وانقطاع فرهنگی می‌شود. درحالی که برای داشتن آینده‌ای پربار و توسعه یافته نیازمند انتقال تجربیات تاریخی و تمدنی هستیم و چنانچه این پیوند قطع شود ما در مسیر آینده دچار سرگردانی و گمگشتگی می‌شویم. چنانکه درحال حاضر چنین چالشی در مقوله فرهنگی و اجتماعی دیده می‌شود


Viewing all articles
Browse latest Browse all 73

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>